De uitlopers van de Pyreneeën


Deze route van 250 km (4,5 uur) langs de uitlopers van de Pyreneeën laat u een achterland vol valleien ontdekken, verspreid over de departementen Hautes-Pyrénées, Haute-Garonne en Gers. Tot de hoogtepunten van deze tocht behoren het stadje Mauvezin met zijn kasteel en de abdij van Escaladieu, in de prachtige vallei van Arros, de Save kloven, tussen Montmaurin en Lespugue, de Gallo-Romeinse villa van Montmaurin en het uitzicht op de Pyreneeën vanaf Puntous de Laguian. Neem tussen de twee uiteinden van dit natuurpad de tijd om te stoppen in kleine dorpjes die authentiek zijn gebleven, zoals Saramon, Simorre of Miélan.Er zijn 3 toeristische haltes op deze route. Je bent vrij om een paar minuten of een paar uur te blijven.

  1. Kasteel Valmirande (*)
  2. Kasteel Mauvezin (*)
  3. Abdij van Escaladieu (*)

(*) Vergeet niet de openingstijden en boekingsmogelijkheden te controleren.1. Kasteel Valmirande : Bertrand de Lassus was pas 24 jaar oud, maar erfde het immense fortuin van zijn moeder van de bankiers van Pillet-Will en bouwde vanaf 1892 een extravagant en weelderig gebouw in neorenaissancestijl in Montréjeau, met een kapel, grote bloemperken en een park.2. Kastelle Mauvezin : Het kasteel van Mauvezin domineert de hele route Toulouse-Bayonne vanaf zijn gekanteelde donjon. De binnenplaats is een perfect voorbeeld van middeleeuwse militaire architectuur, waar replica's van oorlogsmachines staan opgesteld. Een gids in klederdracht begeleidt en boeit de bezoekers over de geschiedenis van het kasteel.
3. Abdij van Escaladieu: De abdij van Escaladieu, dochter van de cisterciënzerabdij van Morimond, werd rond 1140 gesticht aan de samenloop van de Arros en de Luz. De architectuur is in perfecte harmonie met de voorschriften van de orde: eenvoud en soberheid. De magie en zuiverheid van de plek nodigen uit tot sereniteit en reizen.


GPS-track