Het Vanoise Park


Schijn bedriegt soms... De mooie rechte lijn op de hoofdfoto is een van de zeldzame op dit circuit van passen en bochten. Deze route van 240 km (5 uur) volgt ook de Route des Grandes Alpes en brengt u naar de Iseran-pas (de hoogste van de Alpen op 2764 m) en naar de twee Madeleine-passen (Val Cenis op 1746 m en La Léchère, de beroemdste, op 1993 m). Sublieme wegen, grandioze landschappen, adembenemende uitzichten, het is moeilijk de woorden te vinden om de schoonheid van deze route te beschrijven.Er zijn 2 toeristische haltes op deze route. Je bent vrij om een paar minuten of een paar uur te blijven.

  1. Bonneval sur Arc
  2. Saint-Jean-de-Maurienne1. Bonneval sur Arc : In de holte van de Haute Maurienne-vallei, omgeven door de imposante bergen van het Vanoise-massief, heeft Bonneval-sur-Arc de charme van een dorpsresort op menselijke schaal behouden.
2.  Saint-Jean-de-Maurienne : In het hart van de Maurienne-vallei, waar de loop van de Arvan samenkomt met die van de Arc, opent zich een groot gebied waarvan de hellingen alle verscheidenheid van het Alpenlandschap bieden met de emblematische Aiguilles d'Arves op de achtergrond. Saint-Jean-de-Maurienne is een verplichte doorgang tussen Frankrijk en Italië, een kruispunt op de weg naar de grote passen en een toegangspoort tot de vele omliggende skioorden. Het heeft ook een opmerkelijk historisch erfgoed, waardoor het een bestemming is die het ontdekken waard is.


GPS-track