Tussen Savoie en Italië


Hoewel deze route van 240 km (5,5 uur) slechts enkele toeristische stops bevat, is ze toch zeer rijk aan sensaties en uitzichten. U moet 4 grote passen in Savoie oversteken: de Telegraphe-pas (1566 m), de Lautaret-pas (2057 m), de Montgenèvre-pas (1850 m) en de Mont Cenis-pas (2081 m), allemaal langs de schitterende wegen en landschappen van het Savoyaardse en Italiaanse deel van de Grote Alpenroute. Een must voor de 68°-toepassing!Er zijn 2 toeristische haltes op deze route. Je bent vrij om een paar minuten of een paar uur te blijven.

  1. La Grave
  2. De Asfeldbrug1. La Grave :  Op een hoogte van 1.450 meter, in het hart van het massief van de Ecrins, is La Grave een balkon met uitzicht op de mythische top van de Meije, koninkrijk van de off-piste skiërs. De trabucs, deze ouderwetse steegjes die een smal netwerk vormen tussen de huizen, leiden u naar de top van het dorp, naar de charmante kerk Notre-Dame-de-l'Assomption. Vanaf daar is het uitzicht op het Ecrins-massief, over de Romanche, een ware traktatie.
2. De Asfeldbrug :  Tussen het Fort des Têtes en de bovenstad overspant het elegante silhouet van de Asfeld-brug met één boog de Durance-kloven over een val van 55 meter. Deze brug dankt zijn naam aan de markies d'Asfeld, directeur-generaal van de vestingwerken en opvolger van Vauban, die de bouw ervan tussen 1729 en 1731 leidde.


GPS-track