Van Lille naar Arras


Belforten, mijnsteden, terrils, grijsheid en regen zijn de beelden die ons het meest bijblijven van een te snel bezoek aan het Noorden. Maar wie de tijd neemt, krijgt een ander beeld van dit ooit sterk geïndustrialiseerde deel van Frankrijk. Arras en zijn prachtige Grand'place, de steengroeve van Wellington, het Louvre-museum in Lens, de promenadeboten van het oude Douai, de citadel van Cambrai en zijn vestingwerken, het oude Lille en zijn terrassen zijn slechts enkele van de plaatsen die u kunt ontdekken op deze prachtige route van 185 km (5 uur).Er zijn 2 toeristische haltes op deze route. Je bent vrij om een paar minuten of een paar uur te blijven.

  1. Het belfort van Douai
  2. De citadel van Arras1. Het belfort van Douai : Het belfort van Douai, gebouwd in 1380, staat nu op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Stop even aan de voet van het stadhuis en neem de tijd om zijn imposante gestalte en de prachtige details van zijn gevel te bewonderen. Zijn sublieme torenspits, samengesteld uit de grote leeuw van Vlaanderen en 54 gouden zonnen, is een echt architecturaal juweeltje.
2. De citadel van Arras : De citadel, die van 1668 tot 1672 door Vauban werd gebouwd om de stad Arras te verdedigen, staat sinds 2008 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Dit prachtige historische monument is een van de twaalf belangrijkste vestingwerken van Vauban!


GPS-track