Kloven van de Verdon


Deze tocht van 230 km (5 uur) voert u rond de beroemde Grand Canyon du Verdon. Deze canyon kan 800 m hoog worden en is de grootste van Europa. Hij wordt omgeven door de Corniche sublime in het zuiden en de route des Crêtes in het noorden. Beide bieden prachtige uitzichten. Vanuit de Grand Canyon voedt de Verdon het prachtige meer van Sainte-Croix.Er zijn 4 toeristische haltes op deze route. Je bent vrij om een paar minuten of een paar uur te blijven.

  1. Meer van Sainte Croix
  2. Kloven van de Verdon
  3. Moustiers Sainte Marie
  4. Kasteel Allemagne en Provence (*)

(*) Vergeet niet de openingstijden en boekingsmogelijkheden te controleren.1. Meer van Sainte Croix : Iedereen die dit meer heeft ervaren is gevallen voor zijn heldere, natuurlijke charme. Zijn centrale ligging, tussen de vlakte en de bergen, geeft het een heel bijzondere energie vermengd met honing en lavendel: een echte ontmoeting!2. Kloven van de Verdon : Deze lange kalkstenen kloven met smaragdgroen water, zeer fotogeniek, kunt u ontdekken door te stoppen bij de verschillende belvederes en andere uitkijkpunten langs deze prachtige route.

 3. Moustiers Sainte Marie : Vlakbij het meer van Sainte-Croix en de Gorges du Verdon, heeft Moustiers zijn huizen en zijn levendige straten in de inkeping van een rots geplaatst. Bekend en erkend om zijn aardewerk productie, heeft het dorp nog steeds een tiental werkplaatsen gewijd aan de creatie ervan.4. Kasteel Allemagne en Provence : Als voormalig leengoed van de machtige familie Castellane heeft het kasteel de eeuwen overleefd ondanks een turbulent verleden. Religieuze oorlogen, sentimentele verhalen, familieruzies, duels en belegeringen achtervolgen nog steeds de muren van dit verrassende kasteel...


GPS-track