In het hart van de Meuse


De Meuse is een relatief heuvelachtig landelijk departement met veel beboste gebieden. Er zijn hier weinig steden, maar er zijn enkele mooie wegen voor motorrijders en u wordt langs deze route van 250 km (4,5 uur) ondergedompeld in de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog.Er zijn 3 toeristische haltes op deze route. Je bent vrij om een paar minuten of een paar uur te blijven.

  1. Bar le Duc
  2. Butte de Montsec
  3. Douaumont (*)

(*) Vergeet niet de openingstijden en boekingsmogelijkheden te controleren.1. Bar le Duc:  In een beschermde omgeving, gelegen aan de oevers van de Ornain, heeft de Stad van de Hertogen een opmerkelijk architecturaal erfgoed in renaissancestijl geërfd.2. Butte de Montsec : De Butte de Montsec is een geïsoleerde heuvel die een prachtig panorama biedt over het meer van Madine en de Côtes de Meuse. Het monument, gebouwd in 1930, herdenkt de offensieven van het Amerikaanse leger van 12 tot 14 september 1918 en van 9 tot 11 november 1918.
3. Douaumont: Deze enorme site omvat vele monumenten en overblijfselen van de Eerste Wereldoorlog, zoals het ossuarium, het fort en het verwoeste dorp. Aarzel niet om door dit unieke en ontroerende historische complex te wandelen of op uw motor te rijden.


GPS-track