Natuurgebieden van Savoye
05/16/2023 - Deze 280 km (6 uur) durende tocht tussen Frankrijk en Zwitserland voert u door valleien en over kronkelige wegen om enkele van de mooiste natuurgebieden van de Savoie te ontdekken.

Natuurgebieden van Savoye

Deze 280 km (6 uur) durende tocht tussen Frankrijk en Zwitserland voert u door valleien en over kronkelige wegen om enkele van de mooiste natuurgebieden van de Savoie te ontdekken.

Kastelen van Savoye
05/16/2023 - De twee Savoies staan niet alleen bekend om hun bergwegen, passen en bochten, maar ook om hun prachtige en goed bewaarde kastelen. Het is deze combinatie van bochten, geschiedenis en architectuur die wij u voorstellen te ontdekken tijdens deze rit van 250 km (5,5 uur).

Kastelen van Savoye

De twee Savoies staan niet alleen bekend om hun bergwegen, passen en bochten, maar ook om hun prachtige en goed bewaarde kastelen. Het is deze combinatie van bochten, geschiedenis en architectuur die wij u voorstellen te ontdekken tijdens deze rit van 250 km (5,5 uur).

Passes van de twee Savoie
05/14/2023 - Deze rit van 280 km (6 uur) brengt u van bocht naar bocht om enkele prachtige Alpenpassen te ontdekken, zoals de Aravispas (1487 m), de Cormet de Roselend (1967 m) of de Colombière (1613 m). Weinig toeristische stops tijdens deze tocht, maar prachtige wegen en een adembenemend landschap!

Passes van de twee Savoie

Deze rit van 280 km (6 uur) brengt u van bocht naar bocht om enkele prachtige Alpenpassen te ontdekken, zoals de Aravispas (1487 m), de Cormet de Roselend (1967 m) of de Colombière (1613 m). Weinig toeristische stops tijdens deze tocht, maar prachtige wegen en een adembenemend landschap!

De meren van Savoie (2/2)
05/14/2023 - Het tweede deel van deze tocht brengt u naar het meer van Annecy en het meer van Bourget door het Massif des Beauges Park. Altijd bochten, passen en prachtige landschappen langs deze route van 250 km (5 uur).

De meren van Savoie (2/2)

Het tweede deel van deze tocht brengt u naar het meer van Annecy en het meer van Bourget door het Massif des Beauges Park. Altijd bochten, passen en prachtige landschappen langs deze route van 250 km (5 uur).

De meren van Savoie (1/2)
05/13/2023 - De Savoie is een land van voorliefde voor motortoerisme: grandioze landschappen, een aaneenschakeling van bochten en passen en niet te vergeten de schitterende meren van Annecy, Bourget en Leman. Het is in deze laatste richting dat ons eerste circuit van 220 km (4,5 uur) u naar de bergen en de Route des Grandes Alpes brengt.

De meren van Savoie (1/2)

De Savoie is een land van voorliefde voor motortoerisme: grandioze landschappen, een aaneenschakeling van bochten en passen en niet te vergeten de schitterende meren van Annecy, Bourget en Leman. Het is in deze laatste richting dat ons eerste circuit van 220 km (4,5 uur) u naar de bergen en de Route des Grandes Alpes brengt.

Moerassen en Opaalkust
05/10/2023 - Tussen Gravelines en Boulogne sur Mer ontvouwt de Opaalkust zijn witte zandstranden, krijtrotsen, duinen en moerassen. Een prachtig mozaïek van landschappen om te ontdekken op dit circuit van 310 km (5,5 uur).

Moerassen en Opaalkust

Tussen Gravelines en Boulogne sur Mer ontvouwt de Opaalkust zijn witte zandstranden, krijtrotsen, duinen en moerassen. Een prachtig mozaïek van landschappen om te ontdekken op dit circuit van 310 km (5,5 uur).

Belforten en citadellen
05/09/2023 - Mijnsteden en slakkenbergen zijn de beelden die het vaakst worden overgebracht of bewaard bij een te snel bezoek aan het Noorden. Maar op de route van 210 km (5 uur) die wij u voorstellen, kunt u in verschillende etappes dit ooit sterk geïndustrialiseerde deel van Frankrijk opnieuw bekijken. U zult betoverd terugkeren!

Belforten en citadellen

Mijnsteden en slakkenbergen zijn de beelden die het vaakst worden overgebracht of bewaard bij een te snel bezoek aan het Noorden. Maar op de route van 210 km (5 uur) die wij u voorstellen, kunt u in verschillende etappes dit ooit sterk geïndustrialiseerde deel van Frankrijk opnieuw bekijken. U zult betoverd terugkeren!

Van Broceliande tot Carnac
04/26/2023 - Deze tocht van 290 km (5,5 uur) brengt u via het legendarische bos van Broceliande naar de prachtige Golf van Morbihan. De kust is opmerkelijk vanwege de toeristische bezienswaardigheden, maar u zult ook de rustige weggetjes in het binnenland waarderen!

Van Broceliande tot Carnac

Deze tocht van 290 km (5,5 uur) brengt u via het legendarische bos van Broceliande naar de prachtige Golf van Morbihan. De kust is opmerkelijk vanwege de toeristische bezienswaardigheden, maar u zult ook de rustige weggetjes in het binnenland waarderen!

Dinan en Cap Fréhel
04/25/2023 - Dit circuit van 270 km (5 uur) stelt u in staat verschillende niet te missen plaatsen aan de noordkust van Bretagne te ontdekken, of het nu gaat om Dinan, waarvan de basiliek het hart van ridder Du Guesclin herbergt, de vestingstad Saint-Malo of het prachtige uitzicht op de oceaan dat de Pointe du Grouin of de Cap Fréhel bieden. In het binnenland zult u zeker veel plezier beleven aan de kleine weggetjes die veel minder druk zijn dan die langs de kust.

Dinan en Cap Fréhel

Dit circuit van 270 km (5 uur) stelt u in staat verschillende niet te missen plaatsen aan de noordkust van Bretagne te ontdekken, of het nu gaat om Dinan, waarvan de basiliek het hart van ridder Du Guesclin herbergt, de vestingstad Saint-Malo of het prachtige uitzicht op de oceaan dat de Pointe du Grouin of de Cap Fréhel bieden. In het binnenland zult u zeker veel plezier beleven aan de kleine weggetjes die veel minder druk zijn dan die langs de kust.

Van de Gers naar de Pyreneeën
04/19/2023 - Deze route van 270 km (5 uur) voert u door een achterland vol valleien, dwars door de departementen Hautes-Pyrénées, Haute-Garonne en Gers. U ontdekt de prachtige Arros vallei, de Save kloven, prachtige uitzichten op de Pyreneeën en vele kleine authentieke dorpjes.

Van de Gers naar de Pyreneeën

Deze route van 270 km (5 uur) voert u door een achterland vol valleien, dwars door de departementen Hautes-Pyrénées, Haute-Garonne en Gers. U ontdekt de prachtige Arros vallei, de Save kloven, prachtige uitzichten op de Pyreneeën en vele kleine authentieke dorpjes.

De Aubrac
04/12/2023 - De Aubrac is een uitgestrekt plateau, ongeveer 40 km lang en 20 km breed, met een gemiddelde hoogte tussen 1000 m en 1400 m. Het is het perfecte speelterrein voor fietsers die houden van mooie bochten en oude historische dorpjes. Door de relatieve afzondering hebben de landschappen hun authenticiteit behouden en geven ze u een echt gevoel van vrijheid langs deze route van 290 km (6 uur).

De Aubrac

De Aubrac is een uitgestrekt plateau, ongeveer 40 km lang en 20 km breed, met een gemiddelde hoogte tussen 1000 m en 1400 m. Het is het perfecte speelterrein voor fietsers die houden van mooie bochten en oude historische dorpjes. Door de relatieve afzondering hebben de landschappen hun authenticiteit behouden en geven ze u een echt gevoel van vrijheid langs deze route van 290 km (6 uur).

Het Parc des Grands Causses
04/11/2023 - Deze tocht van 290 km (5 uur) stelt u in staat het Regionale Natuurpark van de Grands Causses met een grote verscheidenheid aan landschappen te verkennen. Deze tocht is vooral een natuurtocht en behalve Millau en Saint-Affrique liggen er geen grote steden op de route. Denk aan het tanken... en het eten.

Het Parc des Grands Causses

Deze tocht van 290 km (5 uur) stelt u in staat het Regionale Natuurpark van de Grands Causses met een grote verscheidenheid aan landschappen te verkennen. Deze tocht is vooral een natuurtocht en behalve Millau en Saint-Affrique liggen er geen grote steden op de route. Denk aan het tanken... en het eten.

De kloven van de Tarn
04/11/2023 - Causses, kloven, grotten, afgronden, rotsachtige chaos... Weinig regio's bieden zoveel voor motorrijders: prachtige landschappen doorkruist door kronkelende wegen en eersteklas toeristische trekpleisters doorkruisen deze schitterende route van 260 km (5,5 uur).

De kloven van de Tarn

Causses, kloven, grotten, afgronden, rotsachtige chaos... Weinig regio's bieden zoveel voor motorrijders: prachtige landschappen doorkruist door kronkelende wegen en eersteklas toeristische trekpleisters doorkruisen deze schitterende route van 260 km (5,5 uur).

De Spaanse Pyreneeën
04/04/2023 - Voor deze uitzonderlijke tocht van 330 km (7 uur) moet u vroeg opstaan... en laat naar bed gaan, want u zult uw ervaring zeker willen delen op de camping! De route is weliswaar niet al te technisch, maar wel intens: klimmen, dalen, bochten, rechte stukken: een verkorte versie van motorwegen die alle motorrijders, ongeacht hun niveau, zal bekoren.

De Spaanse Pyreneeën

Voor deze uitzonderlijke tocht van 330 km (7 uur) moet u vroeg opstaan... en laat naar bed gaan, want u zult uw ervaring zeker willen delen op de camping! De route is weliswaar niet al te technisch, maar wel intens: klimmen, dalen, bochten, rechte stukken: een verkorte versie van motorwegen die alle motorrijders, ongeacht hun niveau, zal bekoren.

De Pyreneeënpas 2/2
04/03/2023 - Deze route van 210 km (4 uur) voert langs de 4 beroemdste passen van de Pyreneeën: Aubisque (1709 m), Soulor (1474 m), Tourmalet (2115 m) en Aspin (1489 m), u ontdekt ook de prachtige kloven van Luz en de Pic du Midi de Bigorre.

De Pyreneeënpas 2/2

Deze route van 210 km (4 uur) voert langs de 4 beroemdste passen van de Pyreneeën: Aubisque (1709 m), Soulor (1474 m), Tourmalet (2115 m) en Aspin (1489 m), u ontdekt ook de prachtige kloven van Luz en de Pic du Midi de Bigorre.

De Pyreneeënpas 1/2
04/03/2023 - Deze route van 200 km (4 uur) telt 8 passen, waaronder de Col d'Aspin (1489 m), een van de beroemdste in de Pyreneeën. Elk van hen belooft een frisse wind en onvergetelijke momenten.

De Pyreneeënpas 1/2

Deze route van 200 km (4 uur) telt 8 passen, waaronder de Col d'Aspin (1489 m), een van de beroemdste in de Pyreneeën. Elk van hen belooft een frisse wind en onvergetelijke momenten.

De uitlopers van de Pyreneeën
03/31/2023 - Deze route van 250 km (4,5 uur) langs de uitlopers van de Pyreneeën laat u een achterland vol valleien ontdekken, verspreid over de departementen Hautes-Pyrénées, Haute-Garonne en Gers. Tot de hoogtepunten van deze tocht behoren het stadje Mauvezin met zijn kasteel en de abdij van Escaladieu, in de prachtige vallei van Arros, de Save kloven, tussen Montmaurin en Lespugue, de Gallo-Romeinse villa van Montmaurin en het uitzicht op de Pyreneeën vanaf Puntous de Laguian. Neem tussen de twee uiteinden van dit natuurpad de tijd om te stoppen in kleine dorpjes die authentiek zijn gebleven, zoals Saramon, Simorre of Miélan.

De uitlopers van de Pyreneeën

Deze route van 250 km (4,5 uur) langs de uitlopers van de Pyreneeën laat u een achterland vol valleien ontdekken, verspreid over de departementen Hautes-Pyrénées, Haute-Garonne en Gers. Tot de hoogtepunten van deze tocht behoren het stadje Mauvezin met zijn kasteel en de abdij van Escaladieu, in de prachtige vallei van Arros, de Save kloven, tussen Montmaurin en Lespugue, de Gallo-Romeinse villa van Montmaurin en het uitzicht op de Pyreneeën vanaf Puntous de Laguian. Neem tussen de twee uiteinden van dit natuurpad de tijd om te stoppen in kleine dorpjes die authentiek zijn gebleven, zoals Saramon, Simorre of Miélan.

Het Vanoise Park
03/23/2023 - Schijn bedriegt soms... De mooie rechte lijn op de hoofdfoto is een van de zeldzame op dit circuit van passen en bochten. Deze route van 240 km (5 uur) volgt ook de Route des Grandes Alpes en brengt u naar de Iseran-pas (de hoogste van de Alpen op 2764 m) en naar de twee Madeleine-passen (Val Cenis op 1746 m en La Léchère, de beroemdste, op 1993 m). Sublieme wegen, grandioze landschappen, adembenemende uitzichten, het is moeilijk de woorden te vinden om de schoonheid van deze route te beschrijven.

Het Vanoise Park

Schijn bedriegt soms... De mooie rechte lijn op de hoofdfoto is een van de zeldzame op dit circuit van passen en bochten. Deze route van 240 km (5 uur) volgt ook de Route des Grandes Alpes en brengt u naar de Iseran-pas (de hoogste van de Alpen op 2764 m) en naar de twee Madeleine-passen (Val Cenis op 1746 m en La Léchère, de beroemdste, op 1993 m). Sublieme wegen, grandioze landschappen, adembenemende uitzichten, het is moeilijk de woorden te vinden om de schoonheid van deze route te beschrijven.

Tussen Savoie en Italië
03/22/2023 - Hoewel deze route van 240 km (5,5 uur) slechts enkele toeristische stops bevat, is ze toch zeer rijk aan sensaties en uitzichten. U moet 4 grote passen in Savoie oversteken: de Telegraphe-pas (1566 m), de Lautaret-pas (2057 m), de Montgenèvre-pas (1850 m) en de Mont Cenis-pas (2081 m), allemaal langs de schitterende wegen en landschappen van het Savoyaardse en Italiaanse deel van de Grote Alpenroute. Een must voor de 68°-toepassing!

Tussen Savoie en Italië

Hoewel deze route van 240 km (5,5 uur) slechts enkele toeristische stops bevat, is ze toch zeer rijk aan sensaties en uitzichten. U moet 4 grote passen in Savoie oversteken: de Telegraphe-pas (1566 m), de Lautaret-pas (2057 m), de Montgenèvre-pas (1850 m) en de Mont Cenis-pas (2081 m), allemaal langs de schitterende wegen en landschappen van het Savoyaardse en Italiaanse deel van de Grote Alpenroute. Een must voor de 68°-toepassing!

Van Lille naar Arras
03/13/2023 - Belforten, mijnsteden, terrils, grijsheid en regen zijn de beelden die ons het meest bijblijven van een te snel bezoek aan het Noorden. Maar wie de tijd neemt, krijgt een ander beeld van dit ooit sterk geïndustrialiseerde deel van Frankrijk. Arras en zijn prachtige Grand'place, de steengroeve van Wellington, het Louvre-museum in Lens, de promenadeboten van het oude Douai, de citadel van Cambrai en zijn vestingwerken, het oude Lille en zijn terrassen zijn slechts enkele van de plaatsen die u kunt ontdekken op deze prachtige route van 185 km (5 uur).

Van Lille naar Arras

Belforten, mijnsteden, terrils, grijsheid en regen zijn de beelden die ons het meest bijblijven van een te snel bezoek aan het Noorden. Maar wie de tijd neemt, krijgt een ander beeld van dit ooit sterk geïndustrialiseerde deel van Frankrijk. Arras en zijn prachtige Grand'place, de steengroeve van Wellington, het Louvre-museum in Lens, de promenadeboten van het oude Douai, de citadel van Cambrai en zijn vestingwerken, het oude Lille en zijn terrassen zijn slechts enkele van de plaatsen die u kunt ontdekken op deze prachtige route van 185 km (5 uur).

De meren van Savoie
03/10/2023 - De Savoie is een land bij uitstek voor motortochten in Frankrijk, met zijn grandioze landschappen en een groot aantal bochten in het hooggebergte. Deze route van 300 km (6 uur) brengt u naar de twee belangrijkste meren van de regio: Annecy en natuurlijk het meer van Genève, een echte binnenzee.

De meren van Savoie

De Savoie is een land bij uitstek voor motortochten in Frankrijk, met zijn grandioze landschappen en een groot aantal bochten in het hooggebergte. Deze route van 300 km (6 uur) brengt u naar de twee belangrijkste meren van de regio: Annecy en natuurlijk het meer van Genève, een echte binnenzee.

De Lubéron
03/01/2023 - Het massief van de Luberon strekt zich uit over 60 km tussen Manosque en Cavaillon, met een gemiddelde breedte van slechts 5 km. Het is dus relatief gemakkelijk om er rond te wandelen en de vele bezienswaardigheden in de omgeving te ontdekken op dit circuit van 290 km (6 uur).

De Lubéron

Het massief van de Luberon strekt zich uit over 60 km tussen Manosque en Cavaillon, met een gemiddelde breedte van slechts 5 km. Het is dus relatief gemakkelijk om er rond te wandelen en de vele bezienswaardigheden in de omgeving te ontdekken op dit circuit van 290 km (6 uur).

Kloven van de Verdon
03/01/2023 - Deze tocht van 230 km (5 uur) voert u rond de beroemde Grand Canyon du Verdon. Deze canyon kan 800 m hoog worden en is de grootste van Europa. Hij wordt omgeven door de Corniche sublime in het zuiden en de route des Crêtes in het noorden. Beide bieden prachtige uitzichten. Vanuit de Grand Canyon voedt de Verdon het prachtige meer van Sainte-Croix.

Kloven van de Verdon

Deze tocht van 230 km (5 uur) voert u rond de beroemde Grand Canyon du Verdon. Deze canyon kan 800 m hoog worden en is de grootste van Europa. Hij wordt omgeven door de Corniche sublime in het zuiden en de route des Crêtes in het noorden. Beide bieden prachtige uitzichten. Vanuit de Grand Canyon voedt de Verdon het prachtige meer van Sainte-Croix.

De Alpilles
03/01/2023 - Geen roes van de toppen op deze 230 km (5,5 uur) durende lus, maar wel de geur van olijfbomen die naar je hoofd stijgt, net voordat de pracht van de Baux de Provence je in een andere wereld brengt.

De Alpilles

Geen roes van de toppen op deze 230 km (5,5 uur) durende lus, maar wel de geur van olijfbomen die naar je hoofd stijgt, net voordat de pracht van de Baux de Provence je in een andere wereld brengt.